Det er ingen hemmelighed at Helsingør og omegn tæller adskillige lokale producenter. Listen rummer bl.a. mikrobagere, grøntsagsproducenter, vingårde, hønsegårde, æbleplantager, destillerier, honningproducenter, bryghuse og kafferisterier. Udover private kunder, kan restauranter og spisesteder også potentielt være en vigtig samarbejdspartner og indtægtskilde for en mindre producent.
Vi gælder os derfor også til at følge med i arbejdet med det nystiftede Madkulturelle Netværk som er stiftet af Restaurant Mos, Toldkammeret og Helsingør Handel.
Målet er at stille skarpt på samarbejdet blandt Helsingørs restauranter, spisesteder og cafeer, men ligeså vigtigt at invitere lokale producenter indenfor og skabe nye muligheder for samarbejde.
”Sammen kan vi sparre og udvikle vores forretninger ved i fællesskab at lave nye events og bruge hinanden til at sætte fokus på lokalt producerede varer og friske lokale råvarer. Så vi ser meget frem til – sammen med byens mange mad-aktører – at være med til at fremme gastronomien i byen,” afrunder Maria Glerup, Restaurant Mos.